Sinoć je u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ u organizaciji Muzeja Krajine u galeriji kuće Stevana Mokranjca otvorena izložba Muzeja afričke umetnosti iz Beograda pod nazivom „Tradicionalni murali Afrike“ autora Nataše Njegovanović Ristić, višeg kustosa Muzeja afričke umetnosti.

 

Iz Muzeja Krajine naglašavaju da im je čast da otvore jednu ovakvu izložbu i da su srećni što sarađuju sa Muzejom afričke umetnosti iz Beograda.

Prisutnima su se obratile i kustoskinje Muzeja afričke umetnosti Marija Miloš i Milica Josimov koje su detaljnije predstavile izložbu.

„Ova izložba plod je dugogodšnjeg istraživanja slikarstva u Africi. Posebno u Lesotu, Burkini Faso i Južnoafričkoj Republici. Najviše se ističe narod Ndebele iz Južnoafričke Republike. Murali su jedna atipična forma, a imaju pored estetskog i druga posebna značenja'', dodala je Marija Miloš.

„Sutra će se od 10 sati, u galeriji Mokranjčeve kuće održati kreativna radionica za decu “Mini-modeli za afričke murale“, a deca će imati priliku na modelima kuća iskažu svoj talenat, istakla je Milica Josimov.

Izložba će biti otvorena narednih mesec dana.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com