Direktor ove osnovne škole Dragan Đukić kaže da osmi razred završava 59-oro đaka.

 

Bila je prezentacija negotinskih srednjih škola kod nas u holu škole. Predstavile su se sve srednje škole iz Negotina. Veliki brojh dece je iskazao interesovanje za upis u srednje škole u Negotinu.“, dodaje Dragan Đukić.

Učenici su radili probu testa, ali nismo bili najzadovoljniji rezultatima, a i nadam se da su deca shvatila gde su grešila i da će se bolje spremiti za polaganje male mature. Organizovali smo pripremnu nastavu, 20 časova, verujem da će đacima biti od koristi. Osmacima se nastava završava 31. maja. Mala matura se polaže 18., 19. i 20. juna. Bile su priče da će dežurati nastavnici iz naše škole, ali to nije istina. Dežurni će biti nastavnici drugih škola sa teritorije opštine. Znam da je to jedan stresan period za decu, ali se nadamo da će svi imati uspeha prilikom polaganja i, kasnije, upisa u srednje škole“, naglašava Đukić.

O upisu đaka u prvi razred, koji još uvek traje kaže da su spremni da upišu tri razreda, ali da će se sve znati od kraja maja. „Iz opštine smo dobili informaciju da na teritoriji grada pripremnu nastavu ove školske godine pohađa 146-oro dece, videćemo koliki će se broj dece opredeliti za upis u školu „Branko Radičević“, pojašnjava Dragan Đukić.

Direktor ove škole ističe i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i poboljšanje uslova za sprečavanje vršnjačkog nasilja.

U našoj fiskulturnoj Sali treniraju odbojkaški i košarkaški klub, naravno, besplatno. Sve ta sredstva refundira opština. Pomažu nam i oko plaćanja puta na takmičenja. Preko leta planiramo da saniramo ogradu i da pojačamo video-nadzor. Imamo dobar tim i koordinaciju među školskim službama, tako da nema slučajeva vršnjačkog nasilja. Dobar rad obavlja i naš školski policajac“, ističe direktor Đukić.

Nažalost, možda i najveći problem predstavlja nedostatak učenika.

Sledeće školske godine očekujemo više učenika nego ove, ali je generalno situacija loša. Ove godine našu školu pohađa 459 učenika, dok je prošle godine taj broj iznosio 530. Svi se nadamo i verujemo da će se situacija popraviti i da će biti više đaka“, zaključuje direktor osnovne škole „Branko Radičević“ Dragan Đukić.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com