Iz udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova – „URVIS“ obaveštavaju sve učesnike rata 1999. godine kojima nisu isplaćene nadoknade da to mogu učiniti putem udruženja.

Foto: Zvanični logo udruženja / www.urvis.org.rs/

Svi oni koji još nisu dobili novac, a koji su tužili državu pre par godina, mogu nam se obratiti. U pitanju su dve tužbe jedna za diskriminaciju koja se isplaćuje lienarno u visini od 80.000 dinara i kada prođe 3 meseca, i kada se ta tužba naplati, automatski ide druga, za naknadu materijalne i nematerijalne štete, koja se kreće od 200.000 do 210.000 dinara, u zavisnosti koliko ko ima upisanih dana u vojnoj knjižici“, poručuju iz udruženja URVIS.

Država pristaje na vansudsko poravnanje veoma brzo. Izaćićemo u susret svima koji nisu dobrog materijalnog stanja, preko udruženja mogu da podnesu tužbe, jer jedna tužba košta 1900 dinara“, naglašavaju u udruženju. 

Svi učesnici rata sa teritorije opštine Negotin koji nisu naplatili svoja dugovanja mogu se javiti udruženju „URVIS“ na broj 061/6506090.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com